Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Egyéb / Balesetek a jégen: könnyen elkerülhető lenne
Balesetek a jégen: könnyen elkerülhető lenne

 

Az ingatlantulajdonosoknak fel kell készülniük arra, hogy a jeges, havas időszakban a járdák takarításáról nekik kell gondoskodniuk, de nem mindegy, hogy milyen anyaggal dolgozunk.

Akár 50.000,- forintos bírságot is kaphat az, aki a háza előtti csúszásmentesítést sóval végzi el (a fás növények védelméről szóló rendelet szerint csak ott tilos sózni, ahol fás növények vannak). Ez a tiltás nem véletlenül született, ugyanis a só súlyosan károsítja környezetünket, illetve az állatok szemszögéből sem a legcélravezetőbb.

A ház körüli csúszásmentesítésre a sózásnál sokkal jobb megoldást jelentenek az alternatív csúszásmentesítő anyagok.
A célnak tökéletesen megfelel a faforgács, a homok, a sóder, vagy akár a fahamu.

A helyi közutak és közterületek fenntartása ugyan az önkormányzatok feladata, de az ingatlantulajdonnal rendelkező személyek kötelesek eltakarítani a havat az ingatlan előtti járdaszakaszról, illetve kötelesek azt csúszásmentes állapotban tartani.

Vagyis ez a háztulajdonos dolga, ráadásul ha valaki az ingatlana előtti, veszélyessé vált járdán szenved balesetet, a tulajdonos köteles az így okozott kárt megtéríteni.

Családi ház esetében ugyan egyértelmű ki a tulajdonos, de társasház esetén tévhit, hogy a közös képviselő feladata a járdás csúszásmentesítése és a hó eltakarítása. Ilyen esetben egy társasház lakóit, albérlőit is ugyanaz a felelősség terheli, mint egy családi ház tulajdonosát.

Kerüljük ez a baleseteket, legyünk felelősségtudatosak!

Kérdés esetén keresse fel a Fire Box Kft.-t az alábbi elérhetőségek egyikén:

Telefon: +36 27 /501-175
Fax:        +36 27 /501-186
E-mail:   firebox@firebox.hu

http://www.firebox.hu

hideg,munkavállaló

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Weboldal készítés | Arculattervezés

Bisnode tanusitvany