Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / Sok a munkabaleset: Komárom- Esztergom megye vezet
Sok a munkabaleset: Komárom- Esztergom megye vezet

 

Ismét több a munkahelyi baleset a gazdasági fellendülés miatt,ráadásul becslések szerint legalább annyit be sem jelentenek, mint amennyit igen.A Komárom-Esztergom megyében lévő, 35-44 éves építőipari dolgozók vannak kitéve a legnagyobb kockázatnak.

Negyedével többen sérültek meg munkavégzés közben 2016 első félévében, mint az előző év hasonló időszakában. Tavaly 8057 munkabaleset történt fél év alatt, idén 10 276-ra emelkedett ez a szám.

Ahol spórolnak, ott a biztonságra sem figyelnek!
Az építőiparra jellemző alvállalkozói rendszer a feketemunka melegágya, ahol pedig feketén dolgoznak, ott a zéróhoz közelít a munkabiztonság.

Az így dolgozóknak nincs munkaszerződése, hiányzik a pénzügyi biztonság, nem látja üzemorvosnem, nem kap munkavédelmi képzést, és sokszor hiányzik vagy nem megfelelő a munkavédelmi felszerelés és a védőeszközök megléte sem biztosított. A balesetek száma is valószínűleg azért növekszik, mert lényegesen kevés az ellenőr és az ellenőrzés.(2008 és 2015 között csaknem a felére esett az ellenőrzések száma.)

Biztosítás nélkül egy 10-15 milliós kártérítés egy kisebb cégnek akár a létét is veszélyeztetheti.
Csak kevés munkavállaló van tisztában a szabályokkal, sokszor pedig nem is mernek kártérítést kérni, mert attól félnek, hogy nem tudnak visszamenni dolgozni.

Fontos, hogy egy esetleges szerencsétlenség nemcsak az adott dolgozót, hanem a családot, a céget és az ellátó rendszert is érinti.

Készüljünk fel a váratlan helyzetekre, előzzük meg a munkahelyi baleseteket! Ha személyre szabott megoldásra van szüksége,akkor kérje a Fire Box Kft. segítségét!

baleset

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Weboldal készítés | Arculattervezés

Bisnode tanusitvany