Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Egyéb / Elektromos mérések
Elektromos mérések

Végeztessen összehangolt érintésvédelmi ellenőrzést, és ezáltal spóroljon időt és pénzt!

– az érintésvédelmi mérés
– a tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálatok
– a villámvédelmi mérés
– a túlfeszültségvédelmi szabványossági felülvizsgálatok
– az időszakos biztonsági felülvizsgálatok elvégzését kizárólag ezekre szakosodott, megfelelő minősítésekkel rendelkező munkavédelmi szakértők végezhetik.

A Fire Box Kft szakemberei rendelkeznek mindezen minősítésekkel a munkavédelem és tűzvédelem területén, így elvégezhetjük ügyfeleink számára az összes biztonsági, érintésvédelmi, villámvédelmi, tűzvédelmi, szabványossági, munkavédelmi felülvizsgálatot.

Végrehajtjuk Ön számára a gyors és átfogó szakellenőrzést a munkavédelem és tűzvédelem területén, így Ön pénzt és időt spórolhat!

Elektromos mérések

Napi életünk elképzelhetetlen az elektromos energia használata nélkül, amely segíti munkánkat, kiteljesíti pihenésünket, kikapcsolódásunkat.

Az elektromosság nem látható energiahordozó, csupán a hatásai alapján ismerjük, ezért komoly veszélyforrást is jelent életünkre, testi épségünkre. Biztonságunk és nyugalmunk érdekében ezért szükséges, fontos és kötelező az elektromos berendezések állapotának folyamatos ellenőrzése.

Elektromos érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálat
Minden elektromos árammal működő eszköz, berendezés, illetve passzív fémszerkezet – egy meghibásodás okán – feszültség alá kerülhet, melynek megérintésekor halálos áramütést szenvedhetünk. Ennek megelőzésére, illetve megakadályozására számos műszaki megoldás lett kidolgozva és kötelezővé téve. A mérés feladata az alkalmazott védelmi módszer hatékonyságának ellenőrzése.

Elektromos tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálat
Az elektromos energiát biztonságosan el kell juttatni a felhasználás helyére és ott biztonságosan át kell alakítani a kívánt formára. Egy rosszul kialakított elektromos hálózat, vagy elektromos fogyasztó berendezés tüzet, robbanást okozhat. A felülvizsgálat egy komplex állapotfelmérés, amely részletesen kiterjed az elektromos hálózat és az elektromos fogyasztókészülék felépítésére (vezeték típus- keresztmetszet- kötés- színjelölés), kialakítására, a környezeti hatásokra, stb.

Villámvédelmi szabványossági felülvizsgálat
A villámok hatalmas energiatartalma, tűzgyújtó- és romboló hatása közismert. A technika jelenlegi állása alapján ezt hasznosítani nem tudjuk, csupán élet- és vagyonvédelmi okokból védekezhetünk ellene. A villámvédelem két részből áll.

Külső villámvédelem
Az épületeken, építményeken elhelyezett felfogó- levezető- földelési rendszerrel csökkentjük, illetve megszüntetjük a villám károkozó hatásait.

Belső villámvédelem
A becsapás után a villámáram a meglévő elektromos hálózaton és egyéb fémtárgyakon szétterjedve jelentős károkat okozhat az épületen belül található elektronikus eszközeinkben. Az elektromos hálózat megfelelő pontjain beépített eszközök hatékony védelmet nyújtanak ilyen esetekben.

A villámvédelem felülvizsgálata e két rendszer meglétét, hatásosságát elemzi és rögziti.

A fenti mérések elvégzéséhez megfelelő végzettséggel rendelkező, tapasztalt szakemberek és korszerű, hitelesített mérőműszerek állnak rendelkezésre.

Felülvizsgálatainkat mindig az aktuális szabványok, rendeletek előírásai (jelenleg az MSZ HD 60364 szabványsorozat, illetve a 28/2011(IX.6.) BM rendelet) alapján végezzük.

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Bisnode tanusitvany