Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Egyéb / Hulladékgazdálkodás
Hulladékgazdálkodás

Hulladékgazdálkodás

Hazánkban a hulladékgazdálkodás dinamikusan fejlődött az elmúlt 10 évben a 2001-ben hatályba lépett hulladékgazdálkodási törvény hatására. Elviekben a „szennyező (termelő) fizet” elvétől eljutottunk a gyártói termékfelelősségig, azonban az a gyakorlati tapasztalatunk, hogy céges szinten nem történt meg a környezetvédelmi szemléletváltás, pedig 2011-től életbe lép az új Európai Uniós Hulladék Keretirányelv.

Hulladék közvetítői, kereskedői nyilvántartásba vételi határozat

A hulladék közvetítőjének ill. a kereskedőjének a tevékenység megkezdése előtt nyilvántartásba vételi eljárást kell kezdeményeznie a környezetvédelmi hatóságon. Nyilvántartásba csak akkor veszi a hatóság az átvevőt, amennyiben a hulladék tulajdonjoga nem kerül a birtokába.

Hulladékszállítási engedély

A hulladék szállítója csak jogerős hulladékgazdálkodási engedély alapján szállíthat hulladékot. Az ország egész területére érvényes szállítási engedélykérelmet az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőségre kell benyújtani.

Hulladék gyűjtési, kezelési engedély

A hulladék gyűjtőjének, előkezelőjének, hasznosítójának, ártalmatlanítójának hulladékgazdálkodási engedélyt kell kérnie a telephely szerint illetékes környezetvédelmi hatóságtól. Amennyiben az átvevő megszerzi a hulladék tulajdonjogát, akkor azt csak hulladékgazdálkodási engedély alapján teheti meg (még kereskedés és közvetítés esetében sem elegendő a nyilvántartásba vétel).

garbage-915856_640

Átvizsgáljuk ügyfeleink meglévő hulladékgazdálkodási rendszerét és gyakorlatát, így a Fire Box Kft. képet kap a rendszerről, amely alapján javaslatot teszünk a költségoptimalizálás érdekében szükséges hulladékgazdálkodási változtatásokra. Kérje hulladékgazdálkodási szaktanácsadásunkat a környezetvédelem területén járatos szakembereinktől!

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Bisnode tanusitvany