Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / Lakástűz- 2 dolog, amit semmiképpen ne csinálj
Lakástűz- 2 dolog, amit semmiképpen ne csinálj

 

Évente több tízezer lakástűz történik Magyarországon és nemcsak azt fontos tudni, hogyan meneküljünk, hanem azt is, hogyan tilos cselekedni.

Elég egy apró figyelmetlenség: egy felboruló gyertya, bedugva felejtett mobiltöltő, vagy egy évek óta fennálló elektromos hiba, ami éppen most hívja fel magára a figyelmet, és már meg is van a baj.

Ha az épületben vagy a lakásban, amiben tartózkodsz, tűz üt ki, természetesen első a menekülés – ilyenkor a földhöz közel húzódva kell kijutni a lakásból, hogy ne lélegezd be a felfelé szálló füstöt. Ha a kijutás nem lehetséges, általános szabály, hogy biztonságos, ablakkal rendelkező helyiségbe kell húzódni.De mi a teendő, ha a helységben már tombolnak a lángok?

Ne nyissunk ablakot!
Mindenkinek természetes reakció, hogy az ember szeretne megszabadulni a füsttől, de ha egy lángokkal teli szobában kinyitjuk az ablakot akkor oxigént eresztünk be a szobába, ez pedig táplálja a tüzet, így hirtelen belobbanhat.

Elektromos és olajtüzek

A fenti két tűzfajtánál a legfontosabb szabály, hogy egyiket sem szabad vízzel oltani!Az olaj nem elegyedik a vízzel, az áramot pedig vezeti. Az olaj esetében a megoldás az oxigénhiány létrehozása. Az olajos, lángoló serpenyőt nem szabad kivinni a konyhából, mert ezzel csak azt kockáztatja az ember, hogy szétfröccsen az égő zsiradék, és továbbterjed a tűz. Elég keresni egy fém fedőt, és rádobni az égő serpenyő tetejére.

Az elektromos tüzek oltása előtt a legfontosabb lépés az áramtalanítás.Csak ezután kezdjük meg az oltást!

Soha ne a lifttel meneküljünk!

Magától értetődő tanács lehet, mégsem tartják be sokan, pedig az emeletes házaknál tábla figyelmeztet rá, hogy ha tűz ütne ki, ne a liftet használják meneküléshez. Használjuk inkább a lépcsőt!

Egyéb tűzvédelmi kérdés esetén keresse fel Cégünket, elérhetőségeink egyikén.

http://www.firebox.hu/…/altalaban-a-tuzvedelemrol/index.html

Elérhetőségeink:

Telefon: +36 27 /501-175
Fax: +36 27 /501-186
E-mail: firebox@firebox.hu

Címünk:

2600 Vác, Avar u. 5. / Toperini Ipari Park /
2600 Vác, Pf 210.

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Bisnode tanusitvany