Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / A maszk. Barát vagy ellenség?
A maszk. Barát vagy ellenség?

A médiában a koronavírust többnyire barátságos, narancssárga színekben pompázó kis gömbként ábrázolják.

A valóság azonban az, hogy az általa okozott betegségről egyelőre nagyon kevés a biztos információ, de az már világossá vált, hogy a tudomány és a társadalom számára is komoly kihívást jelent.

Ez a vírus -legyen bármilyen eredetű- megmutatja, hogy mennyire sebezhetőek vagyunk a számunkra láthatatlan világ támadásaival szemben.

A tudományos és ismeretterjesztő cikkek tucatjai oktatnak bennünket a megelőzéssel kapcsolatban a helyes magatartás szabályaira.

De tegyük kezünket a szívünkre!  Mennyire fogadjuk meg a jó tanácsokat, és mennyire tartjuk be?

Ha alaposan átolvassuk a ma már mindenki számára elérhető  ismeretterjesztő anyagokat, rájövünk, hogy mennyire nehezen tarthatóak azok a szabályok, amelyeket javasolnak számunkra. Pl.: kézmosás a maszk felvétele előtt, vagy használata közben ne érintsük a maszkot, vagy a levétel előtt újra mossunk kezet.

A maszkot, ha hozzáérünk mosatlan kézzel, fertőzöttnek kell tekinteni!

A munkavédelemben nagyon sokszor találkozunk az egyéni védőeszköz használatának problémájával és tudjuk, hogy egy új védőeszköz bevezetésével kapcsolatban nemcsak oktatások sorozatát kell bevetnünk, hanem a használat gyakorlati problémáját is orvosolnunk kell.

Meg kell tanulnunk, hogy mennyire fontos az egyéni védőeszközök folyamatos cseréje, vagy tisztán tartása, meg kell ismernünk az egyéni védőeszköz helyes hordását, mert ha nem ezt tesszük, a barátból ellenséggé válhat a maszk.

Fogadjuk meg tehát a szakemberek tanácsát, figyeljünk a helyes maszk használatra és az ezzel kapcsolatos higiénia betartására!

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Bisnode tanusitvany