Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / A must erjedésének veszélyei
A must erjedésének veszélyei


A szüreti időszak megkezdésével számolni kell a mezőgazdasági munkák egyik jellegzetes veszélyforrásával, a must erjedésével.

Felhíjuk valamennyi borkészítéssel foglalkozó munkáltató figyelmét a mustgáz veszélyeire és munkavállalók egészségének, biztonságának védelmére.

A must erjedése közben mustgáz, vagyis szén-dioxid (CO2) keletkezik, ami rossz szellőzési viszonyok között a földalatti pincékben a padlószintről indulva felhalmozódik, és kiszorítva a levegőből az oxigént fulladást okoz. Hat a központi idegrendszerre, amelynek jelei a szédülés,hányinger, illetve mentális zavar.

Ebben az időszakban a mustgáz több halállal végződő balesetet is okoz, pedig némi elővigyázatossággal a tragédiák megelőzhetők lennének.

Megoldást jelenhet a problémára, ha gázérzékelő riasztókat szerelünk fel, vagy ami még hatásosabb,mesterséges szellőző rendszert alakítunk ki a pincerendszerben.

Gyakori probléma, hogy sokan megfelelő védelem nélkül próbálnak az , ájult emberek segítségére sietni, és segítségnyújtás közben maguk is belélegzik a veszélyes mustgázt, így a segítők is könnyen bajba kerülhetnek.

Ilyen esetben azonnal hívni kell a mentőket, illetve kiképzett elsősegélynyújtó bevonásával – meg kell kezdeni az elsősegélynyújtást a mentők megérkezéséig.

További információért látogasson el weboldalunkra ,vagy kérje tőlünk egyedi ajánlatát: http://www.firebox.hu/

Elérhetőségeink:

Telefon: +36 27 /501-175
Fax: +36 27 /501-186
E-mail: firebox@firebox.hu

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Bisnode tanusitvany