Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / Advent és Karácsony – tűzmentesen
Advent és Karácsony – tűzmentesen

 

Karácsony közeledtével ugrásszerűen megnő a lakástüzek száma, a katasztrófavédelem ezért minden évben felhívja a figyelmet a magukra hagyott égő gyertyák, adventi koszorúk és csillagszórók veszélyeire.

Egy szikra belobbanását és a katasztrófát csak másodpercek választják el egymástól! Amikor gyufáért vagy öngyújtóért nyúlunk, ritkán gondolunk arra, hogy egy órán belül leéghet a lakásunk. A veszély azonban mindig jelen van.

Ugyan 2012 óta folyamatosan csökken a lakástüzek száma, az ilyen esetek egyötödéhez még mindig az év utolsó egy hónapjában riasztják a tűzoltókat. Az otthon keletkező tüzek jelentős százaléka a konyhában alakul ki, ezért elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk néhány alapvető szabállyal, így például azzal, hogy az égő olajat tilos vízzel oltani!

Fontos továbbá, hogy időben tudjunk reagálni a kialakult tüzekre, mert azok a lakásban található textíliákon és a karácsonyfán keresztül nagyon rövid idő alatt jelentős méretűvé nőhetnek.

A katasztrófavédelem ismételten felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az adventi vasárnapokon, karácsonykor és szilveszterkor gyújtott gyertyákat, csillagszórókat egy percre sem szabad felügyelet nélkül hagyni!

Ha már tűz van, portoltó segítségével kezdjük meg az oltást, nyissuk ki az ablakokat és az ajtókat, hogy a füst távozhasson. A veszélyeztetetteket vigyük ki a helyiségből, nehogy a füstöt belélegezzék. Ha sérültek vannak, telefonáljunk a mentőknek is! Ha túl nagyok a lángok, ne kísérletezzünk az oltással, inkább gyorsan hagyjuk el a lakást!

Ha a tűz mértéke meghaladja a képességeinket, haladéktalanul értesíteni kell a tűzoltókat a 112-es telefonszámon!

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Weboldal készítés | Arculattervezés

Bisnode tanusitvany