Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / Az irodában is pusztító a kánikula
Az irodában is pusztító a kánikula

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint  fokozódik a hőség: a nappali csúcshőmérséklet kedden 34, 38 fok között alakul.

 Munkaadóként a munkavállalók biztonságáról is gondoskodnunk kell ebben az időszakban. Bár a legkritikusabb a fizikai munkát végzők és szabadtéren dolgozók helyzete, az irodisták védelmében is be kell tartani az előírásokat.

A tartós hőség különösen megviseli az emberi szervezetet, ezért kiemelten fontos, hogy a munkavállalók alkalmazkodni tudjanak a forró napokhoz.

Viszonylag egyszerű a feladat, ha az iroda, a munkavégzés helye légkondicionált. Ebben az esetben a munkaadónak csak a berendezés karbantartásáról és rendszeres tisztításáról kell gondoskodnia. E mellett ugyanakkor érdemes úgy kialakítani a hűtést, hogy az megfeleljen az általános egészségügyi ajánlásoknak.

Semmiképpen nem ajánlott túlzottan lehűteni a helyiséget, mert légúti betegségeket is okozhat amellett, hogy 37 fokban pulóverben és zokniban kell dolgozni.

Ahol nincs vagy nem megoldható a légkondicionálás – például egy büfében, ahol mindig nyitva van az ajtó vagy a kiszolgáló ablak – a munkaszervezést kell átalakítani úgy, hogy az alkalmazottaknak legyen elég idejük pihenni.

Fontos,hogy óránként legalább ötperces pihenőidőt kell biztosítani, ha megoldható, akkor a munkavégzés helyéhez képest hűvüsebb, árnyékosabb, szellősebb helyen.

Különösen figyelni kell a kritikus időszakokra, vagyis a 11 és 15 óra közti legforróbb órákra, ez idő alatt még több pihenőt kell biztosítani, akár úgy, hogy gyakrabban cserélődnek az alkalmazottak.

A munkaadónak a folyadékpótlásról is gondoskodnia kell. A lényeg, hogy erről nem a munkavállalónak kell gondoskodnia, a munkaadó kötelessége, hogy az alkalmazottak hozzáférhessenek friss, hideg vízhez.

További munkavédelmi információért keresse fel Cégünket!

Elérhetőségeink

Telefon:  +36 27 /501-175
Fax:  +36 27 /501-186
E-mail:  firebox@firebox.hu

 

 

 

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Bisnode tanusitvany