Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / Bármikor ellenőrzés jöhet- érdemes felkészülni
Bármikor ellenőrzés jöhet- érdemes felkészülni

 

10 cégből 3 figyel munkaügyeire, miközben 10 munkavállalóból 7-nél talál hibát a munkaügyi hatóság, amely rendszeresen vizsgálja, hogy a munkavállalóikat jogszerűen foglalkoztatják-e, illetve ,hogy a munkáltatók eleget tesznek-e az előírásoknak.

A 10 cégből csak 3 ellenőrzi rendszeresen, hogy , munkaszerződései, munkavállalók orvosi papírjai és munkaidő-nyilvántartási rendszerei megfelelnek-e az aktuális jogszabályoknak.

A munkaügyi ellenőrzésekre elsősorban a korábbi tapasztalatok alapján a visszaélésekben jobban érintett cégeknél kerülne sor, de bármelyik munkáltató számíthat további vizsgálatokra.

Ugyancsak várható vizsgálat azokon a területeken, ahol például hirtelen kiugró balesetszámot,találnak, de akár egy extrém időjárási helyzet – például nyári hőség, téli fagy – is magával hozhatja az ellenőrzések megugrását.

A hatóság az év első felében 100 millió forint bírságot szabott ki, illetve első körben írásban hívta fel az érintett munkaadók figyelmét a hiányosságokra; , a nyilvántartási rendszerek problémáira, díjak bérfizetésének csúszására.

A munkavédelmi ellenőrzések során általánosságban leírták, hogy egész évben kiemelt figyelmet fog kapni az építőipar,a feldolgozóipar, a mezőgazdaság, a bányászat és egészségügy.

A munkaügyi hatóság a problémás esetekben utóellenőrzést is végez, ellenőrzi, hogy a kifogásolt hiányosságokat a cég pótolta-e.

A munkavédelmi bírság összege 50 ezertől 10 millió forintig terjedhet, addig a munkaügyi 30 ezertől a 20 millió forintig.

Kerülje el a bírságot, legyen felelősségteljes munkáltató!

Kérdés esetén keresse fel Cégünket:

www.firebox.hu

Fire Box Munka-, tűz- és környezetvédelem fényképe.

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Bisnode tanusitvany