Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / Életmentő eszközök lakástűz esetére
Életmentő eszközök lakástűz esetére

 

Egy esetleges lakástűz hatalmas károkat tud okozni, ha nem sikerül kordában tartani. A lángok megfékezéséért magunk is sokat tehetünk, ha kellően felkészülünk és rendelkezünk a megfelelő felszerelésekkel.

1. Tűzoltó készülék

Ez talán mindannyiunk első gondolata. Sokan azonban nem tudják, hogy némelyik tűzoltó készülékkel rontani is lehet a helyzeten. A habalapú oltókészülékek például nem használhatók olajsütő, vagy olajos serpenyő égésekor; ugyanis a begyulladt főzőolaj, illetve az elektromos készülékek soha nem érintkezhetnek vízalapú oltókészülékkel. Vásárlás előtt mindig ellenőrizzük, milyen tüzek oltására alkalmas a készülék.

2. Tűzálló takaró

Főzés közben kialakult, illetve elektromos eszközök okozta tüzek esetén a tűzálló takaró a legjobb megoldás, mivel elzárja a lángokat az oxigéntől. Ha valakinek meggyulladt a ruhája, őt is leteríthetjük tűzálló takaróval. Fontos, hogy könnyen elérhető helyen tároljuk.

3. Tűzjelző

A tűzjelző ugyan nem állítja meg a tüzet, de időben jelzi azt, így gyorsan kimenekülhetünk. A tűzjelzők olyankor jelentenek különösen nagy segítséget, ha a tűz akkor szabadul el, amikor nem vagyunk a helyiségben vagy éppen alszunk.

4. Hívjuk a tűzoltókat a 105-ös számon!

Ha nem tudjuk azonnal eloltani a tüzet, jobb, ha kihívjuk a tűzoltókat a 105-ös hívószámon. Gondoskodjunk arról, hogy a házban mindenki tudja a tűzoltók telefonszámát és a menekülési útvonalat! Vészhelyzet esetén fontos lehet.

Ha segítségre van szüksége a tűzoltó készülékek típusával kapcsolatban, akkor keressen minket elérhetőségeink egyikén, ahol kollégáink szakmai kérdésekben tudnak segítséget nyújtani.

Elérhetőségeink:

Telefon: +36 27 /501-175
Fax: +36 27 /501-186
E-mail: firebox@firebox.hu
Web: http://www.firebox.hu

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Bisnode tanusitvany