Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / Előírás a magassarkú, de mi lesz később?
Előírás a magassarkú, de mi lesz később?

 

Sok cégnél protokolláris rendszert hoztak létre a munkavállalók ruházatát, megjelenését tekintve. Ezen szabályok sokszor nem követve az egészségmegőrzés elvét, olyan eszközöket használtatnak, amik komoly problémákat is okozhatnak.

Fontos szempont, hogy a cipő alapvetően kényelmi és biztonsági szempontot képvisel, erre emelhetünk bármilyen esztétikai és stiláris nézőpontokat.

A cipők statikai állapota nagy szerepet játszik a lábfej és bokák tartásában, így az izmok funkcionális működésében is. Nem csak a lapos, de a magassarkú cipőnek is jó statikai felépítéssel kell, hogy rendelkezzen.

A magassarkú cipők viselése befolyásolja a testtartást. Azzal, hogy megemelkednek a sarkak, nagyobb nyomás kerül a lábujj párnákra, a súlyvonalunk is változik, melyhez a feljebb lévő ízületeknek is alkalmazkodnia kell. Szervezetünk igazi mester az alkalmazkodásban, így egy ideig ezzel semmi probléma nem lesz.

Hosszú távon viszont, komoly gerinc problémákat, boka és Achilles ín problémákat okozhat ez az esztétikum.

Mit tegyünk ha mégis ez a szabály, vagy így érezzük csinosnak magunkat?

1. Körültekintően vásároljunk lábbelit!

Jól meg kell vizsgálni a cipő statikai állapotát, az anyag választást a cipő sarkának vastagságát, magasságát. Ideális esetben 5 vm-nél nem magasabb a cipő sarka és legalább 2 cm széles. Ma már divatba jött platformos cipők segíthetnek optikailag ezeket a számítókat növelni, azonban ezen cipőknél figyeljünk a stabilitásra.

2. Nyújtsunk!

A magassarkú cipők használata során a vádlik folyamatos feszített állapotban vannak, az Achilles ín így hajlamos lehet a rövidülésre. Ennek elkerülése érdekében nyújtsuk meg vádlinkat a nap végén.

3. Masszírozzuk meg lábunkat!

Esténként a magassarkú cipőt levéve érdemes atmozgatni, finoman átmasszírozni az összeszorított lábakat, amit alkalmasint kellemes lábfürdővel dobhatunk fel. Aki ennél komolyabb kényeztetésre, szakszerűbb segítségre vagyik, keressen fel lábbal, talppal foglalkozó masszőrt aki rendszeres segítséget nyújthat.

4. Amikor csak teheti, szabadulj meg tőle!

Ha van rá lehetőség próbáljon meg váltócipőt hordani munkahelyén, vagy az autóban, mellyel mentesítheti lábait a kényszer alól.

Amennyiben már elváltozást észlel a lábán, testtartásával vannak gondok, vagy egyéb mozgásszervi problémája van ,kérjen szakszerű segítséget, valamint próbálja meg mentesíteni magát a magassarkú viselése alól.

Munkavédelmi eszközökkel,munkaruhával kapcsolatban forduljon bátran hozzánk!

http://www.firebox.hu/…/munkavedelmi-szolgaltata…/index.html

Image may contain: one or more people and shoesNo automatic alt text available.

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Weboldal készítés | Arculattervezés

Bisnode tanusitvany