Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / Ezek a legveszélyesebb szakmák 
Ezek a legveszélyesebb szakmák 

Tűzoltó, katona- ezek jutnak az ember eszébe, mikor veszélyes szakmákról hall. Pedig a valóságban ennél jóval hétköznapibb munkák hordozzák a legtöbb veszélyt a munkavállalókra nézve. 

Magyarországon legnagyobb veszélyben az építőiparban dolgozók élete van, de munkavédelmi szempontból nagy kockázatot hordoz magában, ha mezőgazdaságban, állattenyésztésben, egészségügyben, vagy raktározás-szállítmányozás területén dolgozunk.

A listából az építőpipar áll az élen, ebben a szakmában történik a legtöbb baleset, amely általában súlyos sérüléssel, olykor halállal végződik. Magasban végzett munka, leomló falak, elszakadó vezetékek -ezek a rizikófaktorok, amelyek leginkább jellemzők. A mezőgazdaságban és állattartásban a gépekkel való munka és a rendkívüli fizikai megterhelés vezet legtöbbször a balesethez, de az állatok maguk is sokszor a baj forrását jelentik. (állatorvos, állatidomár, bikarodeós, kígyófejő stb.)

A raktározás-szállítmányozás szektorban az anyagmozgatás, munkaeszközök és gépek , illetve a védőeszközök nem, vagy nem megfelelő használata jelentik a legnagyobb veszélyt.

Világszerte a repülés, halászat, favágás, tetőfedés-állványozás számít a legveszélyesebb szakmának,  de a segédmunkások körében is sok a végzetes beleset.

Bármilyen veszélyes munkakört nézünk, a legjobb védekezés a megelőzés! Amellett, hogy a munkáltató biztosítja a biztonságos munkavégzés feltételeit, fontos a rendszeres munkaköri orvosi alkalmassági vizsgálat, a munkavédelmi oktatás és a rendszeres védőeszköz ellenőrzése, szabályok és előírások betartása.

Bármilyen munkavédelmi kérdés esetén keresse fel cégünket:
 
Elérhetőségeink:
 
Telefon:+36 27 /501-175
E-mail:firebox@firebox.hu

 

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Bisnode tanusitvany