Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / Fűtési szezon veszélyei
Fűtési szezon veszélyei

A fűtési szezon elindulásával több új veszélyforrás is leselkedik ránk, melyeket hajlamosak vagyunk nem figyelembe venni. Ugyan a szén-monoxid az egyik legnagyobb veszély a fűtési szezon esetén, mégis csak kis mértékben emelkedik ezen eszközök eladásának száma.

Fontos felülvizsgáltatni a fűtőeszközöket és a kéményeket a fűtési szezon elindulása előtt. Egy elkoszolódott kazán teljesítménye romlik, működtetése veszélyes. Nem szabad háztartási hulladékkal, lakkozott, festett vagy nedves fával fűteni, mert ezek mérgező gázokat bocsátanak ki.

Minden olyan esetben, amikor nyílt égésterű tüzelő berendezést használunk szükséges elhelyezni egy szén-monoxid érzékelőt. Kandalló esetén különösen ajánlott.

A lakástüzek leggyakrabban emberi mulasztás miatt következnek be, holott könnyen megelőzhetőek lennének. 

Nem csak a szén-monoxid esetén, hanem a tűznél is a kezdeti szakasz az egyik legfontosabb, ekkor még könnyű szerrel meg tudjuk fékezni a lángokat. Az előjelzés egyik leggyorsabb módja egy füstérzékelő.Egy füstérzékelő nemcsak életet ment, hanem annak köszönhetően a keletkező károk mértéke is jóval kisebb.

Egyéb tűzvédelmi kérdés esetén keresse fel Cégünket elérhetőségeink egyikén:

Elérhetőségeink

Telefon:  +36 27 /501-175
Fax:  +36 27 /501-186
E-mail:  firebox@firebox.hu

 

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Bisnode tanusitvany