Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / Hétvégén megkezdődött advent időszaka
Hétvégén megkezdődött advent időszaka

Advent idején a felügyelet nélkül hagyott, lánggal égő gyertya, irodában vagy lakásban hagyott adventi koszorú tüzet okozhat, ha a gyertya eldől vagy meggyújtja a közelében található éghető anyagokat.
Az adventi készülődés alkalmával sem szabad elfeledkeznünk a biztonságról.

A karácsonyfákon ma már kevésbé jellemző az égő gyertya alkalmazása, de a nem biztonságos égőfüzérek zárlata veszélyes lehet, és tüzet okozhat. A karácsonyfatüzek elsősorban januárban fordulnak elő, mert a kiszáradt, gyantás fenyőfa már a legkisebb gyújtóhatásra – ilyen a csillagszóró szikrája belobbanhat.

A téli időszakban fokozottan vigyázzon a nyílt lángra, gyertyára, csillagszóróra, és soha ne hagyja felügyelet nélkül!

Egy szikra belobbanását és a katasztrófát csak másodpercek választják el egymástól! Amikor gyufáért vagy öngyújtóért nyúlunk, ritkán gondolunk arra, hogy egy órán belül leéghet a lakásunk. A veszély azonban mindig jelen van.

Lássuk, hogyan előzhetjük meg a bajt!

1. Az adventi koszorút és a karácsonyfát, ha gyertya vagy mécses ég rajta, egy percre se hagyjuk őrizetlenül! A lángot mindig fújjuk el, mielőtt kimegyünk a helyiségből.

2. Ügyeljünk arra, hogy a gyertyaláng környezetében ne legyen gyúlékony anyag. Gyertyagyújtás előtt távolítsuk el ezeket!

3. Amikor csillagszórót gyújtunk, szintén gondoljunk a tűz lehetőségére.

4.Az adventi koszorú alá ne tegyünk éghető alátétet (pl. kartonpapírt, fatálcát).

5. Spray-s dobozt ne használjunk nyílt láng közelében, mert a dobozban található hajtógáz könnyen lángra lobbanhat. A spray használata után alaposan szellőztessünk ki, hogy ne maradjon gáz a szoba levegőjében.

6. A koszorút ne használjuk az ablakban a függöny, továbbá egyéb éghető anyag, textília közelében.

7.A gyermekeket ne hagyjuk felügyelet nélkül a koszorú környezetében!

A lakástüzeket elkerülhetjük, ha a koszorú, illetve a mécsesek helyét körültekintően választjuk meg. A gyertyákat vagy mécseseket vízszintes, stabil helyre rakjuk, hogy ne dőlhessenek fel és ne eshessenek le.

Szilveszter idején a petárdák felelőtlen használata okozhat lakás-, erkély- vagy gépjárműtüzet, ha – hatásfokától függően – gyúlékony anyagra dobják. Leggyakrabban azonban mégis arc-, illetve kézsérülésekkel jár a petárda gondatlan használata.

Kerüljük el a lakástüzeket, ügyeljünk biztonságunkra!

Egyéb tűzvédelmi kérdés esetén keresse fel cégünket: Fire Box Kft.

Elérhetőségeink:
Telefon: +36 27 /501-175
Fax: +36 27 /501-186
E-mail: firebox@firebox.hu
http://www.firebox.hu/

advent

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Bisnode tanusitvany