Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / Hűtött védőitalt és több pihenőidőt kell adni a munkavállalóknak
Hűtött védőitalt és több pihenőidőt kell adni a munkavállalóknak

 

A hőség idején a munkáltatóknak hűtött védőitalt, rendszeres , óránként legalább 5, de legfeljebb 10 perces pihenőidőt kell biztosítaniuk a szabadban dolgozó munkavállalók számára.

Szabadtéri munkavégzésnél a legfontosabb, hogy a munkát úgy kell megszervezni, hogy a dolgozók felváltva, rövid ideig tartózkodjanak a tűző napon, illetve a kritikus napszakban, 11-15 óra között lehetőség szerint hűvösebb, árnyékos munkahelyen dolgozzanak.

A dolgozók lehetőleg könnyű, világos színű és lazán viselhető ruhában végezzék feladataikat, igyanak sok vizet még akkor is, ha nem szomjasak, és kerüljék a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú italok fogyasztását.

A zárt munkahelyeken a légtechnikai berendezések, klímaberendezések hatékonyságát a megszokottnál gyakrabban kell ellenőrizni, tisztítani, fertőtleníteni.

A Munkavédelmi Hatóság fokozott figyelmet fordít a munkavédelmi ellenőrzéseken a hőségriasztások idején a fokozottabb megterhelésnek kitett munkavállalók egészségének és biztonságának védelmére.

További munkavédelmi információért keresse fel Cégünket elérhetőségeink egyikén:

Elérhetőségeink

Telefon:  +36 27 /501-175
Fax:  +36 27 /501-186
E-mail:  firebox@firebox.hu

Fire Box Munka-, tűz- és környezetvédelem fényképe.

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Bisnode tanusitvany