Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / Íme pár orvosi tipp, hogy elkerüljük a légkondi betegségeket
Íme pár orvosi tipp, hogy elkerüljük a légkondi betegségeket

 

A nyári hőhullámok megszaporodásával egyre több nyilvános helyre, munkahelyre és lakásba kerül légkondi. Tapasztalatok szerint azonban sokan nincsenek tisztában a berendezés helyes használatával, ami akár komoly egészségügyi kockázattal is járhat.
Az alábbiakban reumatológus ad tippeket ad azzal kapcsolatban, hogy mire érdemes odafigyelni a klíma használatakor.

Jólesik a forróságban a légkondi hűsítő levegője, azonban használata sokféle egészségügyi kockázattal jár, főként, ha nem tartunk be bizonyos alapszabályokat.
A lehűtött szoba száraz levegője nem tesz jót a szemünknek és az orrnyálkahártyánknak, nem ritka az sem, hogy a fejünk fájdul meg tőle.
A nagy hőmérséklet-különbségektől könnyen megfázhatunk, a berendezés felületes tisztítása pedig legionárius betegséget okozhat. Továbbá a nem megfelelő használat ízületeinkre is rossz hatással lehet.

Íme a javaslatok:

1.Rendszeresen tartsuk karban a berendezést!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy minimum évente egyszer meg kell ejteni mind a beltéri, mind az autós légkondi kitisztíttatását. A szűrőberendezésben a por mellett a gombák, baktériumok is megtelepedhetnek, használata így komoly fertőzésveszéllyel járhat. Figyeljünk oda a rendszeres karbantartásra!

2.Ne feledkezzünk meg a szellőztetésről!

Míg gyakran élvezzük a klímából áradó hűs, frissítőnek ható levegőt, nem szabad elfelejtenünk, hogy a berendezés csupán a benti levegőt forgatja. Szellőztessünk rendszeresen reggel vagy este, hogy friss levegő kerüljön az elhasznált helyére.

3.Törekedjünk a fokozatosságra!

Annak érdekében, hogy szervezetünket ne terheljük feleslegesen, a benti levegő hőmérsékletét ne állítsuk 5-8 Celsius-foknál hűvösebbre a kinti értékhez képest.

4.Ne tartózkodjunk a klíma közvetlen közelében!

Hiába esik jól a bennünket érő hideg levegő, fontos, hogy ne legyünk huzamosabb ideig a légkondi alatt. Ezáltal elkerülhetjük a megfázást, az ízületi fájdalmak és gyulladás kialakulását vagy akár a klímareumát. A légkondicionáló száraz levegője miatt gyakori panasz például az orr és a torok nyálkahártyájának kiszáradása. Ezenkívül szemszárazságot, fejfájást és szédülést is előidézhet a hűtött helyiségben tartózkodás.

Egyéb munkavédelmi kérdéssel kapcsolatban tekintse meg weboldalunkat, vagy keressen felé elérhetőségeink egyikén:

http://www.firebox.hu/

http://www.firebox.hu/egyeb/elerhetosegek/index.html

Fire Box Munka-, tűz- és környezetvédelem fényképe.

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Bisnode tanusitvany