Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / Június 5. A Környezetvédelem Világnapja
Június 5. A Környezetvédelem Világnapja

Június 5-én tartjuk a Környezetvédelmi Világnapot. 
A bolygónkat csaknem elborítja a hulladék: naponta 3,5 millió tonna szemetet termelünk, melynek jelentős része bizony műanyag, évente 8 milliárd műanyag zacskó köt ki a szemétben csak az Európai Unió tagállamaiban.

Évi 12 millió tonna műanyag hulladék kerül a tengereinkbe, amely súlyosan veszélyezteti az élővilágot, és a táplálékláncba bekerülve végül az ember tányérjára is visszakerül.

Amennyiben a helyzet nem változik, akkor becslések szerint súlyukat tekintve 2050-re több lesz a műanyag az óceánokban, mint a hal. 
Mit tehetünk? Mi, emberek rengeteg tehetünk azért, hogy ez a helyzet megváltozzon. Fogyasztási szokásainkat át kell alakítanunk: leginkább műanyagból – csomagolásból, palackból, szatyorból – kell jóval kevesebbet használnunk.

A legtöbb hulladékot az európai és észak-amerikai országok termelik: évente 8 milliárd műanyag zacskó köt ki a szemétben csak az Európai Unió tagállamaiban. Az emberiség műanyagéhsége pedig becslések szerint további 20 százalékkal fog növekedni 2021-ig. A dánok és a finnek évente átlagosan 4 zacskót használnak, míg Lengyelországban, Portugáliában és Szlovákiában több mint 450-et.

Vegyünk példát másokról! Figyeljünk környezetünkre!

További környezetvédelmi kérdéssel kapcsolatban keressék fel Cégünket elérhetőségeink egyikén.

Elérhetőségeink:

Telefon: +36 27 /501-175
Fax: +36 27 /501-186
E-mail: firebox@firebox.hu
http://www.firebox.hu

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Bisnode tanusitvany