Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / Kétszer több a munkabaleset
Kétszer több a munkabaleset

 

A balesetek oka , hogy a munkaerőhiány miatt egyre több túlórát kell vállalni, nincs meg a megfelelő betanulási idő sem, magas a fluktuáció. A balesetek felét nem jelzi a statisztika, mivel a munkáltató be sem jelenti, mert félnek a következményektől.

2017-ben 16.172 munkabaleset történt az országban, ami egy kicsivel kevesebb, mint 2016-ban. De ha a korábbi évek statisztikáival összevetjük, akkor látható, hogy egyre több baleset történik.

A legtöbb baleset a feldolgozóiparban, gépiparban, és a szállítás, raktározás területén történik, és itt van legtöbb halálos baleset is. Az építőipar nagyjából a középmezőnyben helyezkedik el a balesetek számát tekintve, de a legtöbb halálos kimenetelű baleset építkezéseken történik. Az építőiparban dolgozik a legtöbb feketén, be nem jelentett dolgozó, ha pedig nincs munkás, akkor baleset sincs, legalábbis papíron.

A balesetek egyik fő oka a túlhajszoltság van olyan, aki 31 nap alatt 35 műszakot dolgozott végig. Ennyi túlóránál már csökken a koncentráció. A betanítási idő is lerövidül, a fémmegmunkálók betanulási ideje korábban 3-4 hét is volt, most egy-két nap. Nem tartják be a munkavédelmi előírásokat sem a munkáltatók, vagy hibás gépekkel kell dolgoznia a munkavállalóknak, ebből származik számos súlyos baleset.

Van olyan cég, ahol 20%-al nőtt meg a roncsolási balesetek száma. A dolgozók sokszor félnek, hogy elveszítik a munkájukat, így nem merik jelenteni a balesetet.

Előzze meg a baleseteket! Kérdés esetén folduljon a Fire Box Kft.-hez!

http://www.firebox.hu/…/munkabalesetek-kivizsgal…/index.html

Elérhetőségeink:

Telefon:   +36 27 /501-175
Fax:         +36 27 /501-186
E-mail:     firebox@firebox.hu
Web:        www.firebox.hu

munkabaleset

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Bisnode tanusitvany