Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / Komoly egészségkárosodást okozhat a szmog- veszélyes a szabadban dolgozni
Komoly egészségkárosodást okozhat a szmog- veszélyes a szabadban dolgozni

 

Napok óta az egészségügyi határérték felett van Magyarország több városban is a szállópor koncentrációja. A szmogriadó – amely közlekedési korlátozásokkal is jár – Budapesten eredetileg csütörtökig tartott volna, de egyelőre nem látszik érdemi javulás az időjárásban. A szmog miatt többen fordulnak orvoshoz, gyakoribbak a felsőlégúti megbetegedések. Különösen súlyosan érintheti ez a légszennyezettségi helyzet azokat, akik kénytelenek tartósan a szabad levegőn tartózkodni, mert ez a munkájuk.
Így például a postásokat, futárokat, építkezéseken dolgozókat.
Fontos, hogy hogy a munkavédelmi kockázatelemzésnél ezeket a tényezőket is figyelembe vegyük.

A legfontosabb az lenne, hogy ne tartózkodjunk sokat a szabadban, azonban vannak, akiknek ez nem választás kérdése számukra, hiszen része a munkájuknak.
Ez esetben speciális porvédő maszkok használatát javasoljuk, mert a sima egészségügyi maszkok a szállóportól nem védenek meg. Például a kerékpárosoknak is fontos lenne a maszk használata.

Tehetünk pár egyszerű intézkedést annak érdekében, hogy csökkentsük a szennyezés mértékét: sok folyadék fogyasztásával, vitaminok szedésével, gyümölcsök, zöldségek fogyasztásával (amelyek antioxidáns vegyületeket tartalmaznak).

Ami a cégeket illeti, minden munkáltatónak rendelkeznie kell a fent említett kockázatértékeléssel, melyben meghatározzák az adott tevékenység kockázati tényezőit.A szabadban végzett munka esetén a környezetből származó veszélyeket (hideg és meleg időjárási viszonyok, közlekedés, stb.) is tartalmaznia kell ennek a dokumentumnak. „A kockázatértékelést munkavédelmi és munka-egészségügyi szakmai végzettséggel rendelkező szakemberek készítik el. A levegő szennyezettsége miatt kialakult egészségkárosító környezet hatásait is ezeknek a szakembereknek kell értékelni, és a kockázati tényezőknek megfelelően intézkedési javaslatot készíteni a munkáltató számára.

Cégének szüksége van kockázatértékelésre? Szakembereink személyre szabottan elkészítik Önnek.

Várjuk megtisztelő megkeresésüket!

Fire Box Munka-, tűz- és környezetvédelem fényképe.

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Weboldal készítés | Arculattervezés

Bisnode tanusitvany