Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / Lakástüzek korai észlelése
Lakástüzek korai észlelése

A lakástüzek sok esetben emberi vagy műszaki okokra vezethetők vissza.

Néhány példa:

A konyhában ott felejtett ételek, elsősorban a zsírok, könnyen lángra kaphatnak és a vacsora helyett jobb esetben romeltakarítással foglalkozhatunk.

A dohányzás mindig veszélyt jelent a lakókörnyezetre, mivel a cigaretta, mint potenciális gyújtóforrás előidézheti a tűzesetet és sok esetben halált is okoz.

A szép karácsony estét is „feledhetetlenné” teheti egy mécses által okozott tűzeset.

A látszólag élettelen tárgyak is sokszor életre kelnek, a laptop tűz, a vezetékek műszaki meghibásodása, a túlterhelt hálózatok vagy az őrizetlenül hagyott fogyasztó berendezések miatt keletkezhet tűzeset.

A kisméretű lakásokban viszonylag gyorsan, könnyen észlelhető a tűz, de egy nagyobb családi házban már hosszú idő is eltelhet a tűz keletkezése és észlelése között.

Megjegyezzük, hogy a vagyoni kár értéke négyzetesen arányos az idő múlásával.

Egy nagyobb családi házban vagy egy felügyelet nélkül hagyott ingatlanban sokáig senki sem figyelmeztet arra, hogy nagy a baj.

A fentiek alapján tehát nagyon fontos, hogy a tüzek keletkezését minél hamarabb felismerjük, mert a tűz terjedése és annak oltása versenyfutás az idővel.

A lakásokban minimális költséggel hő- és füstérzékelők elhelyezését, illetve felszerelését javasoljuk.

Az ilyen technikai berendezések telepítésekor mindig konzultáljunk szakemberrel, mert az ő közreműködésükkel még biztonságosabbá tehetjük lakóhelyünket tűzvédelmi szempontból.

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Bisnode tanusitvany