Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / A leggyakoribb munkakiesést okozó betegségek és rizikófaktoraik
A leggyakoribb munkakiesést okozó betegségek és rizikófaktoraik

 

A munkáltató egy alkalmazott foglalkoztatásakor alapvetően négy tényezőt vesz figyelembe: a tudását, a képességeit, a vállalat iránti elkötelezettségét és az egészségi állapotát. Magyarországon azonban sajnos többnyire az egészségmegőrzést a dolgozók egyéni felelősségének tekintik, holott a vállalat érdekét is határozottan szolgálja.

Milyen általában az irodai munkavállalók egészségi állapota?

Az irodai dolgozók egészségi állapota messze nem annyira jó, mint ahogy talán elsőre gondolnánk. Ugyan egészen más jellegű kockázatok és megterhelések jellemzőek, mint például a fizikai jellegű munkakörökben, azonban ezek a veszélyek gyakran látatlanul, észrevétlenül, esetleg csak hosszabb idő alatt okoznak panaszokat, eltéréseket.,

Mozgásszervi eltérések (nyak-, hát-, derék-, csuklópanaszok), mozgáshiányból adódó cukorbetegség,visszeresség, látásromlás jellemző leginkább a képernyő előtti munkavégzőkre.

Melyek az irodai munkát végző munkavállalókat érintő leggyakoribb egészségügyi kockázatok?

Az állandó ülésből, irodai munkahely kialakításából származó ergonómiai, fizikai kockázatok: rosszul kialakított munkahely, zsúfoltság, ülőmunka okozta statikus terhelés, nem megfelelő megvilágítás, klíma, huzathatás, botlásveszély (irodai munkahelyi balesetek egyik leggyakoribb oka).

Nagyon fontos a betegségek mielőbbi felismerése és kezelése, még mielőtt komolyabb, nehezebben gyógyítható, és ezzel hosszabb munkakiesést okozó betegség alakulna ki.

További munkavédelmi kérdéssel keresse fel Cégünket!

Weboldal: www.firebox.hu

Telefonszám:0627/501-175

 Fire Box Munka-, tűz- és környezetvédelem fényképe.
Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Bisnode tanusitvany