Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / MIT TEGYÜNK, HA TŰZ ÜT KI OTTHON VAGY AZ IRODÁBAN?
MIT TEGYÜNK, HA TŰZ ÜT KI OTTHON VAGY AZ IRODÁBAN?

 

Egy tűz esetén elengedhetetlen, hogy hatékonyan , szakszerűen kezdjük meg a tűz oltását. Összefoglaltuk 3(+1) alapszabályban , hogy mit tegyünk és mit ne tegyünk:

1. NE ESSÜNK PÁNIKBA
Tűz esetén a pánik az egyik legnagyobb ellenségünk. A pánikba esett ember sosem azt teszi ami ésszerű és abban a helyzetben szükséges lenne. Ha a baj megtörténik, akkor próbáljunk megnyugodni és higgadt fejjel gondolkodni.

2. CSELEKEDJÜNK
A legtöbb esetben egy kis odafigyeléssel és minimális rutinnal a kezdeti tüzet meg tudjuk fékezni. Erre lehetőséget teremt akár egy tűzoltó készülék is.
Amennyiben konyhában az olaj kap lángra többféle oltási módszer közül választhatunk. Ha nincs a kezünk ügyében tűzoltásra eszköz, akkor az olaj zsír tűznél hatásos lehet a láng letakarása, de figyelni kell, hogy ne olyan dologgal takarjuk le ami lángra kaphat. Ha elfogy az oxigén, a láng kialszik.

Azonban ha más is lángra kapott akkor mindenképpen véssük az eszünkbe, hogy VÍZZEL TILOS! Bár az egyik leghatékonyabb oltóanyag, de a lángoló olajnál ez a hiba akár az életünkbe is kerülhet.

3. MENEKÜLJÜNK ÉS KÉRJÜNK SEGÍTSÉGET
Ha nem tudtuk megfékezni, akkor nincs más hátra, mint a menekülés. Ha más is tartózkodik bent, akkor mindenképpen jelezzünk neki, hogy baj van. Otthoni környezetben a menekülés iránya nem kérdéses, de irodai, ipari vagy egyéb általunk nem ismert helyeken kövessünk a menekülési jelzéseket, melyek segítenek eljutni a legközelebbi kijárathoz. Ezek sötétben is világítanak vagy utánvilágítanak. Fontos, hogy hívjuk a 112-es központi segélyhívót.Telefonáláskor lényeges, , hogy pontos címet adjunk meg, mivel a hívást fogadónak nem lesz ismerete a helyszínről.

+1 TANÍTSUK MEG A GYEREKEINKNEK
A gyereket mindig meg kell tanítani, hogy a tűzoltótól nem kell félni. Ne bújjon el tűz esetén a tűzoltók elől. Mutassuk meg nekik, hogy miként néz ki egy tűzoltó, ha van lehetőségünk vigyük el tűzoltónapra és egyéb tűzoltók által szervezett rendezvényekre, hogy ne legyen számára félelmetes a látvány.

Legyen következetes szülő, előzze meg a bajt!

Vagy keresse fel kérdés esetén cégünket: A Fire Box Kft-t.
http://www.firebox.hu/

Fire Box Munka-, tűz- és környezetvédelem fényképe.

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Bisnode tanusitvany