Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / Munkabalesetek: ez csak a jéghegy csúcsa
Munkabalesetek: ez csak a jéghegy csúcsa

 

A bekövetkezett munkabalesetek és azok statisztikái csupán egy jéghegy csúcsát jelentik meg, de sok esetben a kapcsolódó vizsgálatok is csak részben derítenek fény arra, hogy valójában mi történt. A rejtőzködő kockázatok, a valódi okok legtöbbször rejtve maradnak.

A munkabalesetek enyhén csökkenő, illetve a halálos kimenetelű esetek jelentősen növekvő számait mutatja egy idei féléves összegzés.

2017 első felében 9969 munkabalesetet regisztrált a munkavédelmi hatóság Magyarországon, ami 3 százalékos csökkenést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakának esetszámaihoz képest.
A 45 bekövetkezett halálos baleset azonban 25 százalékos növekedést jelent. A legtöbb munkabaleset továbbra is a gépiparban következett be. Idén január és július között is figyelmet érdemlően magas az építőiparban bekövetkezett halálos balesetek száma, 11 ember vesztette életét, hasonlóan a szállítás, raktározás, posta, távközlés ágazati csoporthoz.

A balesetek hátterében a figyelmetlenség mellett sok esetben a megfelelő tájékoztatás hiánya áll, illetve problémát jelent az is, hogy egy-egy cég technológiai váltásánál a régi munkavállalók nem kapnak elegendő információt az új eljárásokról, gépekről.

A munkabalesetek és üzemi balesetek, úti balesetek és foglalkozási megbetegedések kivizsgálása a hatályos jogszabályok szerint munkavédelmi szaktevékenységnek minősül. A kivizsgálásra és annak dokumentálására minden gazdálkodó szervezet és intézmény egyaránt kötelezett.

Baleset esetén forduljon a FireBox Kft.-hez! Elvégezzük a munkabalesetek kivizsgálásával összefüggő valamennyi feladatot. Továbbá javaslatot teszünk a munkáltató számára a jövőbeni hasonló munkabalesetek elkerülésének érdekében hozandó szervezési és műszaki intézkedésekre a munkavédelem területén.

Keresse fel Cégünket bátran elérhetőségeink egyikén:

Telefon:+36 27 /501-175
E-mail:firebox@firebox.hu
Web: www.firebox.hu

 

Fire Box Munka-, tűz- és környezetvédelem fényképe.

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Bisnode tanusitvany