Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / Munkabiztonsági ellenőrzések várhatók az építkezéseken
Munkabiztonsági ellenőrzések várhatók az építkezéseken

 

1000-1500 munkáltatót ellenőriznek a következő hetekben, egészen június végéig egy építőipari célvizsgálat keretében.

A múlt héten kezdődött és június végéig tartó ellenőrzés-sorozattal a súlyos munkabaleseteket szeretnék megelőzni, mivel a statisztikák szerint az építőiparban történik a legtöbb haláleset. A vizsgálatok során feltárt súlyos szabálytalanságok esetén munkavédelmi és közigazgatási bírsággal sújtják a vállalkozásokat.

Az ellenőrizendő munkálatok kiválasztásánál mérlegelik az adott megyében zajló építőipari kivitelezések mennyiségét, készültségi fokát, az egyidejűleg alkalmazott munkavállalói létszámot és a várható veszélyeztetés mértékét.

Ellenőrizendő még a megfelelő ivóvízellátás, a szociális helyiségek megléte, az egészséget nem károsító klíma, a védőital biztosítása, a munkahelyi elsősegélynyújtás, a veszélyes anyagok biztonságos tárolása, az állványok biztonságos felállításának követelményei, a teheremelők állapotának és kezelésének követelményei, a földmunkák előkészítésével és végzésével összefüggő előírások, az építőipari gépek és villamos berendezések biztonsági követelményei, a munkaköri alkalmasság orvosi vizsgálata, a védőeszközök megléte, továbbá a munkavállalók megfelelő tájékoztatása és képzése.

További munkavédelmi kérdése van? www.firebox.hu

Fire Box Munka-, tűz- és környezetvédelem fényképe.

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Bisnode tanusitvany