Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / Munkavédelem az irodában
Munkavédelem az irodában

A Munkavédelmi Törvény szerint a munkavédelmi feladatok ellátása kötelessége az összes munkáltatónak, aki legalább 1 főt foglalkoztat. A legfontosabb teendők között szerepel a kockázatértékelés elkészítése, amelyet mindenképp szakértőre kell bízni.

A munkavédelmi szakembernek pontosan azonosítania kell a veszélyforrásokat, a veszély jellegét és mértékét, mindezek alapján pedig meg kell határoznia a védekezés hatékony módját. Az irodai munkavédelemnek az egyik legalapvetőbb feladata az iroda biztonságos kialakítása és berendezése, amihez szorosan kapcsolódik a munkavédelmi táblák, matricák kihelyezése is.

Milyen munkavédelmi táblákra lehet szükség az irodában?

-Irodai környezetben leggyakrabban figyelmeztető táblákra  van szükség, ilyen lehet például a csúszásveszély tábla, de  lépcsőre, vagy éppen áramütés veszélyére is figyelmeztethetnek a különféle biztonsági jelek. 

-Számos esetben tiltó táblára  is szükség lehet az irodai környezetben, ilyen pl.: a dohányzást tiltó tábla, az  illetékteleneknek belépni tilos, vagy az iratmegsemmisítőre vonatkozó jelülés, de sok helyen tiltják a fényképezést is.

-Rendelkező táblák  is helyet kaphatnak az irodákban, ezek olyan célt szolgálhatnak, mint a lift rendeltetésszerű használatának betartása, vagy ami most, a koronavírus időszakában igazán aktuális, a szájmaszk, kézfertőtlenítő használatára vonatkozó előírás betartása.

-Szükség lehet az irodai életben üzleti táblák kihelyezésére, mint pl.: a kamerával megfigyelt terület jelzés.

-Ezeken felül nagyon fontos, hogy a kijáratot, elsősegélyhelyet, menekülési útvonalat megfelelően kivilágítva jelöljük.

A körülményektől függően lehet kiválasztani, hogy a biztonsági jelek műanyag tábla vagy öntapadós matrica formájában kapjanak helyet az adott területen.

Illetve van választási lehetőség a méreteket illetően is, ezekkel kapcsolatban érdemes munkavédelmi szakember segítségét igénybe venni, aki megmondja, hogy pontosan hova, és hogyan kell elhelyezni a táblákat.

 

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Bisnode tanusitvany