Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / Naponta kilencven ember sérül meg munka közben
Naponta kilencven ember sérül meg munka közben

 

Egy kiálló vascső átfúrta a férfi nyakát, súlyosan megsérült.
Ráesett egy betonelemre egy munkás a Váci úton a héten.
A gazdaság fellendülésével párhuzamosan egyre több a munkahelyi baleset Magyarországon. Számuk tavaly már meghaladta a válság előtti szintet, és romlik a százezer dolgozóra eső arány is. Nem meglepő, hogy az építőiparban történik a legtöbb halálos baleset.

2016-ban 23.027 munkahelyi baleset történt Magyarországon, ami 9,2%-al több az előző évi adatnál. Ezzel válság előtti szintre emelkedett tavaly a munkahelyi sérülések száma, minden egyes munkanapra 90 baleset jutott.

A halálos balesetek terén kissé más tendencia figyelhető meg. A válságban csökkent, majd utána emelkedni kezdett a végzetes szerencsétlenségek száma, ám nem érte el a korábbi szintet.

A munkabalesetek számának növekedése vélhetően összefügg a gazdaság, illetve az építőipar fellendülésével is.2016-ban átlagosan 529 baleset jutott százezer foglalkoztatottra!

Az nem meglepő, hogy Budapesten és Pest megyében történt a legtöbb munkabaleset tavaly, összesen több mint 6200. Ám a foglalkoztatottak számához viszonyítva korántsem ezeken a területeken a legveszélyesebb dolgozni Magyarországon.

A megyéket tekintve Komárom-Esztergom megye a legveszélyesebb. A legtöbb halálos baleset azonban a mezőgazdasághoz és erdőgazdálkodáshoz, valamint az építőiparhoz köthető.

Előzze meg a munkahelyi baleseteket! Tanácsért forduljon a Fire Box Kft.-hez!

http://www.firebox.hu/…/munkavedelmi-szolgaltata…/index.html

Fire Box Munka-, tűz- és környezetvédelem fényképe.

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Weboldal készítés | Arculattervezés

Bisnode tanusitvany