Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / Nőtt a lakástüzek száma, a legtöbb halálos
Nőtt a lakástüzek száma, a legtöbb halálos

Még csak két hét telt el az évből, mégis már háromszázötven lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat. Télen naponta átlagosan harminc lakástűz keletkezik, aminek az oka az, hogy a hideg időben sokkal többet tartózkodunk otthon, gyakrabban főzünk, és folyamatosan fűtünk.

Mind a sérülések, mind pedig a lakástüzek megelőzhetőek néhány egyszerű szabály betartásával:

-A közhiedelemmel ellentétben a sérüléseket, illetve a tragédiákat a legritkább esetben okozzák közvetlenül a lángok. A lakástüzek többségénél a mérgező füst vezet füstmérgezéshez, rosszabb esetben halálhoz. Mindez megelőzhető lenne, egy jó minőségű füstérzékelő pár ezer forintba kerül, és tíz évig működik. Az eszköz 85 decibeles hangerővel jelzi a tüzet még annak kezdeti stádiumában, amikor még könnyen meg lehet fékezni.

-A statisztikák szerint lakástüzekben többnyire egyedül élő idős emberek veszítik életüket, például úgy, hogy elalszanak főzés, vagy dohányzás közben. Olyan mértékű füstmérgezést szenvednek, ami az életükbe kerül. A szépkorú, egyedül élő hozzátartozók számára ideális ajándék lehet egy füstérzékelő, hiszen az hangos sípolásával a legmélyebben alvó embert is felébreszti.

– Tömérdek lakástűz keletkezik amiatt, mert a tűzhelyen, vagy a sütőben felejtik az ételt. Ne feledkezzen meg a készülő ételről!

-Még mindig sokan vesztik életüket a dohányzás miatt keletkező tűzben. Még ha lakásban gyújt is rá valaki, semmiképpen ne ágyban tegye, ezzel csökken az esélye annak, hogy előbb alszik el, mint a cigaretta.

Óvja saját és környezete egészségét! Szükség esetén szerezzen be porral oltó tűzoltó készüléket és előzze meg a bajt!

Keressenek bizalommal elérhetőségeink egyikén, vagy személyesen irodánkban:

Elérhetőségeink:

Telefon: +36 27 /501-175
Fax: +36 27 /501-186
E-mail: firebox@firebox.hu

http://www.firebox.hu/egyeb/elerhetosegek/index.html

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Bisnode tanusitvany