Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / Szilveszterkor kisebb tüzeket okoztak csak a tűzijátékok
Szilveszterkor kisebb tüzeket okoztak csak a tűzijátékok

 

Az év utolsó napján az emberek többsége ünnepel, és látványos tűzijátékkal búcsúztatja az évet, ez azonban veszélyes is lehet, súlyos sérüléseket és tüzet okozhat.

Országszerte vezettek kisebb tüzekhez a nem körültekintően használt tűzijátékok szilveszter éjszakáján. Szerencsére súlyosabb sérülés vagy tűzeset azonban nem történt. Az év utolsó napján a tűzoltók 14 ilyen esetnél avatkoztak be.

A biztonságos szórakozás érdekében be kell tartani a pirotechnikai termékekre vonatkozó szabályokat.

A leggyakrabban fenyők, tuják és szeméttárolók gyulladnak ki, de nem ritka az sem, hogy egy rakéta erkélyre repül, vagy szoba ablakán jut be, tüzet okozva ott.

Minimálisra csökkenthető a baleset, tűzeset kialakulásának az esélye azzal, ha legális árusítóhelyen szerezzük be a pirotechnikai terméket és a használati utasításokat betartjuk. A szakember is azt hangsúlyozta, nem szabad tűzijátékot piacon, vagy csomagtartóból vásárolni. A nem ellenőrzött körülmények között előállított, tárolt, vagy szállított termékek ugyanis veszélyesek lehetnek, pára érhette őket és átnedvesedhettek.

A pirotechnikai termékeket semmiképpen nem szabad tűzveszélyes anyagok közelébe helyezni, és a gyerekektől is gondosan el kell őket zárni. A tűzijátékot a felhasználás során soha ne irányítsuk emberekre, állatokra, növényekre, épületekre.

Ha tűz keletkezik, próbáljuk a saját testi épségünk veszélyeztetése nélkül eloltani és hívjuk a 112-es segélyhívó számot.

Legyünk elővigyázatosak, kerüljük el a baleseteket!

Kérdés esetén forduljon Cégünkhöz: Fire Box Kft.

Szilveszter tűz

Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Bisnode tanusitvany