Fire Box Kft.

Munkavédelem, Tűzvédelem és Környezetvédelem

Firebox / Hírek / Téli munkavégzés veszélyei
Téli munkavégzés veszélyei
A hidegebb időjárás miatt fontos, hogy fokozottan ügyeljünk az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzésre.
 
A tartósan hidegben végzett munkavégzés közben fokozottan jelentkezhetnek a hidegben történő munkavégzés egészségi és biztonsági kockázatai, ezért fontos, hogy mind a munkaadók, mind a munkavállalók odafigyeljenek a téli munkakörülményekből fakadó egészségi ártalmak megelőzésére.
 
Veszélyt elsősorban a szövetek helyi lehűlése, (főként a végtagokon, fülön, orron),illetve az ebből következő fagyási sérülések jelentik.
A rendkívül hideg környezet fáradtságot okozhat, fokozhatja a végtagok remegését, valamint csökkentheti a kéz szorítóerejét, mindezek hozzájárulhatnak a balesetveszélyes helyzetek kialakulásához is.
 
Huzamosabb időn keresztül a szabadban tartózkodás esetén fontos mozgatni a végtagokat, ujjakat, ez élénkíti a vérkeringést, emeli a test hőmérsékletét.
 
 
Különös gondot kell fordítani azokra a munkavállalókra, akik a szabadban végeznek fizikai munkát, pl.: fakitermelés, építőipari kivitelezési tevékenység, útépítés, útburkolás, úttisztítás, szemétszállítás.
A kötelező pihenőidőt a kinti hőmérséklethez képest melegebb helyen (fűtött helységben), lehetőleg ülőalkalmatossággal ellátott pihenőhelyen töltsék el a munkavállalók.
 
Illetve fontos a hideg elleni védőeszközök (sapka, kabát, védőkesztyű, védőmellény, bélelt munkavédelmi bakancs) biztosítása.
 
A nyílt égésterű gázkészülékek (pl. propán-bután palackkal üzemelő „szieszta kályhák”, hősugárzók) nem alkalmazhatók közvetlen természetes szellőzés nélküli helyiségben, illetve alvás, pihenés céljára is szolgáló helyiségben, valamint a gépjárművek belső terében! A bekövetkező tragédiák a szabályok betartásával, és kellő elővigyázatossággal megelőzhetők lennének.
 
Ha további munka,-tűzvédelmi kérdése van, keresse fel szakembereinket elérhetőségeink egyikén:
 
telefonszám:+36 27 /501-175
e-mail cím:firebox@firebox.hu
Országos lefedettség


Fire Box Kft.
2600 Vác, Avar utca 5.
+36 27/501-175
firebox@firebox.hu
©2016

Bisnode tanusitvany